Lifestyling.me
Het platform voor persoonlijke groei & ontwikkeling!

 

Download mijn E-book voor gratis tips & inzichten!

Of vraag direct een gratis & geheel vrijblijvend intake gesprek aan!

 

Exclusief voor jou!

Download NU gratis mijn E-book & ontvang jouw eigen geluk, gezondheid én succes!

Het leed dat Mandemakers groep heet… Of het leed dat Libelle vlogger heet?!

Wat is er nou allemaal aan de hand met deze keukenmagnaat? Ze hebben ontevreden klanten, want de klant leest geen kleine lettertjes. Ze laten zich volledig inpalmen door hebzucht en verwennerij, achteraf zijn ze boos. Want ze hebben gekocht uit pure emotie, ze hebben zichzelf laten verleiden door alle aantrekkelijke kortingen en buitengewoon goede zorgen van de werknemers. De verkoper heeft zijn plicht gedaan, hetgeen waarvoor hij is aangekomen. Zoveel mogelijk targets halen, de klant verleiden tot een aankoop. Want eenmaal getekend kom je niet zo snel van de koop af, daarin zij zijn jou te slim af. Want bij een annulering moet jij maar liefst 30% kosten betalen, wat mij overigens vrij logisch lijkt omdat er kosten voor jou zijn gemaakt. Eenmaal gekocht, is verkocht. Dus achteraf denkt de klant als hij of zij weer bij zijn positieven is, ‘Wat heb ik mezelf nu toch weer laten aanpraten?!’ Maar goed, dan is de verkoper ineens de boosdoener uiteraard. Want hij heeft jou iets aangesmeerd… Of liet jij het jezelf maar al te graag aansmeren?

Ik wil je even meenemen naar een ander verhaal, een andere context om jou een inzicht te geven. Vele van ons zijn ouders, of kunnen zichzelf dit vast wel voorstellen. Je hebt 2 kids, de oudste past eventjes op de jongste. En jij hebt tegen de oudste gezegd dat ze een ijsje mogen uitkiezen, maar eenmaal een smaakje gekozen eet je ook deze gekozen smaak op. Want het is zonde om het vervolgens weg te moeten gooien, als je het toch liever ineens niet meer zo graag een ijsje wilt of een ander smaakje wilt. Dat is verspilling en kost onnodig geld, zelfs zoiets kleins als een ijsje. Je voedt je kinderen netjes op, kies bewust en luister goed naar jezelf. De oudste neemt de jongste mee naar de ijscoboer en na minutenlang wikken en wegen, heeft de kleinste uiteindelijk gekozen. Hij wil graag de aardbei, maar eenmaal uitgekozen en betaald begint hij te brullen… Nee!!!!!!!

Ik wil toch geen ijsje, ik wil liever een snoepje. Hij gooit het ijsje zonder pardon op straat. Eist het geld terug aan zijn oudere broertje, want dan kan hij dit geld gebruiken voor iets anders. Zijn broertje staat machteloos, want hij kan niet beschikken over het geld. Dat heeft immers de ijscoman in handen, dan erbij het ijsje is gekocht en de kosten zijn gemaakt. Zou een beetje lullig zijn om het geld terug te vragen aan de ijscoman nietwaar?! Dus de oudste weet zich even geen raad, heeft geen idee hoe hij zijn jongere broertje kan kalmeren en tot een juiste oplossing kan komen. De jongste heeft echter totaal geen begrip voor de situatie, hij tiert maar door. Hij wou helemaal geen ijsje, maar een snoepje en beschuldigt zijn oudste broer ervan hem te hebben verleid voor een ijsje. Want hij had hem beloofd dat hij een ijsje mocht uitzoeken naar keuze. Dus heeft hij dat gedaan…

Vervolgens blijft hij zijn oudere broertje dat continu verwijten, terwijl die toch echt gewoon de opdracht van zijn ouders goed had uitgevoerd. Hij wordt nu ook boos, voelt zichzelf compleet machteloos. De jongste blijft maar bezig en hij heeft al meerdere malen de situatie proberen te sussen. Maar de jongste blijft hem steeds opnieuw opzoeken en beschuldigen, terwijl hij toch echt zelf de keuze heeft gemaakt voor een aardbeien ijsje. Op een gegeven moment is de oudste het helemaal beu, het ‘pak me dan als je kan’ en ‘nanananananana gedrag’ van zijn jongste broertje maken hem woedend. ‘Waarom stopt hij nu niet gewoon met tieren? Ik kan helemaal niets aan deze situatie veranderen!’, denkt de oudste terwijl hij verstandig wegloopt voordat het écht uit de hand loopt. Maar de jongste geeft niet op en loopt voor de zoveelste keer zijn ‘eis’ te halen bij de oudste, waarop de oudste schoon ineens genoeg heeft van het getier van zijn jongste broertje en geeft hem een flinke duw… En net op dat moment kom jij binnen!

De oudste krijgt gigantisch op zijn donder, terwijl de jongste staat te grimassen in de hoek. Want ach germ dat kleintje, die lust vast wel een snoepje als troost. En zo, lieve mensen zie ik het gehele Mandemakers verhaal. De mest stunt was erg grappig, vervolgens wil de Libelle vlogger een graantje mee pikken hiervan en provoceert expres herhaaldelijk de medewerker terwijl ze hem ook nog eens filmt. En vindt het vervolgens gek dat ze weggeduwd wordt. Ikzelf vind het behoorlijk oneerlijk dat deze man geschoffeerd wordt en zij nergens op aan wordt gekeken. Zo hebben we elkaar toch niet opgevoed?! 2 vechten, 2 schuld. Als onze kinderen ruzie maken, spreek je beide toch op hun gedrag aan. En niet alleen op hetgeen wat je in het moment ziet, want je weet toch inmiddels ook wel dat de oudste niet zomaar agressief is tegen zijn jongere broertje. Die normaal gesproken de rust en de wijsheid zelve is, zo heb je hem immers opgevoed. Dus wat heeft de jongste gedaan, dat hij de oudste zover kreeg om hem een flinke duw te geven? Actie, reactie… En dan erbij, de jongste had toch zijn keuze gemaakt en zijn bestelling geplaatst?! Toch maar geen snoepje (gratis keuken t.w.v. €15.000?!) dan voor de Libelle vlogger?! En ietsje minder streng voor de Mandemakers groep…    

BTW waar is die ene video gebleven waarop ze vooraf verkondigde op een hele agressieve manier dat ze haar recht ging halen bij de Mandemakers omdat ze boos was opzichzelf, dat ze zichzelf had laten 'naaien' en in hun versiertrucs was getrapt. En waarom zijn de geluidsopnames van wat zich binnenin de winkel heeft afgespeeld niet online gezet?! Dan erbij vertelde ze zelf ook dat ze de winkel is buitengezet, alsof dat zomaar gebeurt als jij jezelf respectvol gedraagt. Waarom wordt dat allemaal buiten beschouwing gelaten?!!! Heel vreemd.... En die arme man, die zichzelf uit de tent heeft laten lokken raakt nu waarschijnlijk zijn baan kwijt. Nee, zijn gedrag is niet oké. Maar het hare evenzo. En wat als zij een man was geweest en hij een vrouw was geweest?! Waren de reacties dan nog zo fel hierop geweest?! En waarom durft niemand die dame op haar agressieve toonaanzettende gedrag aan te spreken? Klant is koning. Maar klant hoort zichzelf ook netjes te gedragen. Iets met wederzijds respect enzo... Testimonial quotes
 
Danielle: Je gaf me een Eyeopener. Dus dank je wel lieve Tamara!!

Astrid: Kleine stapjes in de goede richting!

Anna: In ieder geval heel erg bedankt voor de E-coaching!!

Marleen: Goed voor veel inspiratie en motivatie!

Stephanie: Een hele bijzondere en fijne ervaring!

Eveline: Ik heb een erg leuke en interessante avond gehad!
 
Ellen: Dit was precies wat ik zocht!

Ingrid: Ik sta nu anders in het leven! Bedankt Tamara.

Marieke: Ik ben blij dat ik haar hulp heb ingeschakeld!