Lifestyling.me
Het platform voor persoonlijke groei & ontwikkeling!

 

Download mijn E-book voor gratis tips & inzichten!

Of vraag direct een gratis & geheel vrijblijvend intake gesprek aan!

 

Exclusief voor jou!

Download NU gratis mijn E-book & ontvang jouw eigen geluk, gezondheid én succes!

Hoe feministisch ben jij? Ik ben een geboren feministe! Ik was het alleen even ‘vergeten’…

Al van kinds af aan verwonder ik mij over de ‘normale’ gang van zaken. De man is de baas in huis, de vrouw en de kinderen hebben braaf naar de man te luisteren. Of soms zijn de rollen omgedraaid, heeft de vrouw de broek aan en moet de man en haar kinderen de vrouw des huizes gehoorzamen. Ook zijn wij de baas over onze huisdieren en kennen vaak weinig respect voor ze. Zodra ze niet gehoorzaam zijn, moeten zij het ontgelden met straffe maatregelen. Broertjes en zusjes vechten met elkaar, maar ook vrienden en vriendinnetjes vechten erom. Alles draait om een rolverdeling, wie is de baas over wie. Zelfs op scholen, jongeren hebben te luisteren naar de ouderen.


Er is weinig ruimte over om eigen baas te zijn.


Iedereen wil de baas spelen over de ander. Niemand durft in zijn eigen kracht te staan. Uit angst om afgewezen te worden door de ander. Dus is het veiliger om jezelf onderdanig op te stellen of te domineren over de ander. Beide komt voort uit pure onzekerheid. Angst om te falen. Angst om te spreken voor jezelf. Bang om de controle te verliezen. Bang om fouten te maken. De ander willen beschermen. Jezelf veilig willen voelen bij de ander. Maar is het allemaal wel zo veilig? En bescherm je de ander daadwerkelijk? En is een fout maken het einde van de wereld? Is het werkelijk zo erg om de controle te verliezen? Is het echt zo erg om voor jezelf op te komen? En is falen überhaupt wel mogelijk? Of zijn dit gewoon al onze onzekerheden?


De relaties tussen mannen en vrouwen zijn vaak gebaseerd

op emotionele afhankelijkheid.


Dat ‘probleem’ begint al vanaf kleins af aan. Als baby krijg jij veel liefde. Dat is het enige wat je tot nu toe kent. Zodra het moment komt dat jij jezelf gaat ontwikkelen als peuter en kleuter krijg jij te maken met de allereerste afwijzingen in jouw leven. Want je moet opgevoed worden door je ouders, voldoen aan de maatstaven binnen het gezin. Normen en waarden worden je bijgebracht. Maar dit zijn niet altijd dezelfde normen en waarden die jij als unieke persoon bezit. Dus er ontstaat verwarring, je voelt een afwijzing op je ziel. Nooit eerder werd je ‘gestraft’ om wie je in uniekheid was. Want als baby kende je alleen maar onvoorwaardelijke liefde van je ouders.


Vanaf hier begint het getouwtrek om liefde.


Emotionele chantage en manipulatie. Veelal wordt het onbewust uitgevoerd, maar soms ook bewust ingezet om je zin te krijgen. Kinderen leren om hun ouders te bespelen, ze leren ‘de regels’ kennen. Wanneer ze wel liefde en erkenning krijgen. Maar ook wanneer ze geen liefde en erkenning krijgen. De meeste liefde en erkenning krijgen ze als ze voldoen aan de maatstaven die de ouders bepaald hebben. Voldoen ze hier niet aan, krijgen ze vaak ook niet de onvoorwaardelijke liefde en erkenning die ze als baby wél vanzelfsprekend kregen. Vanaf deze periode ontstaat het ego. Pure onzekerheid. En vanaf dit punt gaan we er alles aan doen om ons ego te bevredigen. We passen onszelf automatisch aan. Dit is een onbewust proces om jezelf te beschermen voor de eventuele afwijzing die enorm pijn doet.


Net zoals dat voor iedereen geldt, geldt dit dus ook voor mij.


Ik ben in een gezin opgegroeid met extremen. Ik zag hoe mensen op elkaar reageerden en wist ook precies waaraan het lag. Van kleins af aan had ik dit al dondersgoed door. Dit had niets met eigenliefde of liefde voor elkaar te maken. Ik vond de mensen maar mesjokke. Ik snapte niet dat er verschillen waren tussen vrouwen, mannen, kinderen, ouderen, dieren etc. In mijn ogen was iedereen gelijk en was niemand elkaars bezit. Dus bazen over mij had geen enkele zin. Ik deed precies wat ik wilde. En hield automatisch rekening met de ander. Ik liet mezelf niet verdrukken met liefde, om mijn liefde te kopen. Ik liet mezelf ook niet domineren, om mijn liefde weg te krijgen. Ik was niet te koop. Ik ben mezelf altijd trouw gebleven hierin. Ik paste mezelf niet aan. Maar wat een strijd heb ik hiervoor moeten leveren…


Ik ging er letterlijk aan onderdoor.


Van al het strijden en vechten om gelijkheid. Ik dacht namelijk dat als ik de ander kon laten stoppen met zijn of haar gedrag, ik dan pas de ruimte kreeg om mezelf te kunnen zijn. Ik wilde mezelf eerst veilig voelen, om in mijn kracht te durven staan. Alles waar ik als kind voor stond, was ik vergeten toe te passen op mijn eigen leven. Ik was gefocust op mijn omgeving. Ik had niet door dat ik hetzelfde gedrag was gaan toepassen wat ik altijd verafschuwd had. Ik liet over mezelf bazen, maar ook weer niet. Ik zag nog steeds vast in het oude rollenpatroon van vroeger. Op de een of andere manier voelde ik mezelf er veilig bij. Maar ik werd er doodongelukkig van. Het was jarenlang een complete strijd in mij. Gevoel en verstand zeiden 2 verschillende dingen. Ik was bang om verlaten te worden. Maar eigenlijk verliet ik mezelf…


Vanaf het punt dat ik ‘wakker’ werd, ben ik het gevecht

aangegaan met mijn eigen zwakheden.


Hoe meer rust ik kreeg in mijn interne strijd, hoe meer rust ik kreeg in de buitenwereld. Hoe kleiner mijn ego wordt, hoe groter mijn zelfliefde wordt. Ik ga de confrontatie aan met alle pijn op mijn ziel. Zodat ik steeds meer in mijn kracht durf te staan. Want ik ben nog altijd van mening dat iedereen gelijkwaardig is. Man, vrouw, kind, blank, gekleurd etc. Maar ook dier en milieu verdienen evengoed alle liefde en respect. Als je een relatie aangaat met iemand, of het nu vriendschap of liefde is. Dat hoort onvoorwaardelijk te zijn. Niet gebaseerd op emotionele afhankelijkheid. Dat vind ik eerlijk gezegd een zwakte van de mens. Je doet jezelf en de ander enorm tekort. Dat is geen liefde!


Ik zie nog altijd zoveel mensen om mij heen

bij elkaar om de verkeerde redenen.


Ze maken veel ruzie, gaan vreemd en blijven toch vaak voor de kinderen of financiële redenen bij elkaar. Maar wat geef jij dan voor voorbeeld aan je kids? Zou je willen dat zij liefde op die manier associëren? Veel mensen gaan ook dagelijks met tegenzin naar het werk. Waarom zou je dat jezelf willen aandoen? Wie heeft je ooit geleerd dat werk, maar gewoon werk is? Waarom zou je niet het werken kunnen uitvoeren waar je hart ligt? Zou je niet voor je kinderen wensen dat zij te allen tijde hun hart volgen? Is het dan niet aan jou om het beste voorbeeld te geven? Ik zie ook veel mensen die hun gezondheid verwaarlozen. Ze doen ongezonde dingen, dingen waarvan ze weten dat het slecht voor ze is. Maar ze verbieden het wel vaak aan hun kind. Is dat liefde voor jezelf? Is dat hoe jij je kind wilt opvoeden?


Als geëmancipeerde vrouw vind ik het belangrijk

dat óók jij in jouw kracht gaat staan.


Zowel als man en als vrouw. Want bazen en over jezelf laten bazen is niet nodig. Het is pure onmacht en onzekerheid. De angst voor afwijzing en pijn. Daarom gaan we allemaal die emotionele verbintenis aan met elkaar. Waar wat nu als jij deze verbintenis aangaat met jezelf? Zodat je emotioneel onafhankelijk wordt. Zouden je relaties dan niet veel liefdevoller worden denk je? Maar ook als jij leert om je eigen boontjes te doppen. Financiële onafhankelijkheid. Ook iets wat ik alleen maar kan bejubelen. Hetzelfde als zonder schuldgevoel voor jezelf te kiezen. Niet bang zijn om de ander te verliezen. Of om de controle te verliezen. Leven zonder angst, in totale vrijheid.Ik geef jou éénmalig de kans


om te ontdekken hoe jijgeluk, gezondheid én succes

 

kunt creëren. 

Schrijf jezelf direct in voor mijn challenge:

'Be a powerwoman or a gentleman...'


Inschrijven doe je hier!


Je krijgt 7 dgn video training, interessante oefeningen + een extra geheimzinnig cadeau! Deelname is geheel vrijblijvend. 
Testimonial quotes
 
Danielle: Je gaf me een Eyeopener. Dus dank je wel lieve Tamara!!

Astrid: Kleine stapjes in de goede richting!

Anna: In ieder geval heel erg bedankt voor de E-coaching!!

Marleen: Goed voor veel inspiratie en motivatie!

Stephanie: Een hele bijzondere en fijne ervaring!

Eveline: Ik heb een erg leuke en interessante avond gehad!
 
Ellen: Dit was precies wat ik zocht!

Ingrid: Ik sta nu anders in het leven! Bedankt Tamara.

Marieke: Ik ben blij dat ik haar hulp heb ingeschakeld!